Menu
Sănătate cu bani sau bani fără sănătate?!

Sănătate cu bani sau bani fără sănătate?!

Sănătate cu bani sau bani fără sănătate?!    Ce p...

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud s-au întrecut la şah şi tenis de masă

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud …

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud s-au ...

A fost finalizat proiectul de dotare a Spitalului raional Hâncești cu echipament medical nou

A fost finalizat proiectul de dotare a Spital…

A fost finalizat proiectul de dotare a Spitalului ...

Hânceştenii renunţă la cumetrii fastuoase...

Hânceştenii renunţă la cumetrii fastuoase...

Cât vă costă botezul copilului şi organizarea cume...

Prin ani cu dor

Prin ani cu dor

Corul „Veteranii” din Hânceşti – invitaţii unei em...

Ce părere aveţi despre avort?

Ce părere aveţi despre avort?

  În pofida faptului că în ultimele decenii se înr...

Turneu sportiv în cinstea lui Valentin Bodişteanu

Turneu sportiv în cinstea lui Valentin Bodişt…

Turneul „Hai la trântă că-i mai sfântă" – în cinst...

Mai multe cazuri de intoxicaţii în raion

Mai multe cazuri de intoxicaţii în raion

Pe parcursul anului 2016, în raion s-au înregistra...

Interviu cu Tatiana Cojocaru

Interviu cu Tatiana Cojocaru

La o cafea cu Tatiana Cojocaru, directorul Camerei...

O nouă victorie pentru FC Petrocub

O nouă victorie pentru FC Petrocub

Vinerea trecută s-a jucat un meci de fotbal senzaţ...

Normalitatea ca excepţie...

Normalitatea ca excepţie...

Exact acum un an, ministrul Educaţiei de atunci, C...

Mai mulți elevi  înscriși la școală în anul de studii 2017-2018

Mai mulți elevi înscriși la școală în anul d…

Mai mulți elevi  înscriși la școală în anul de stu...

Cât de siguri vă simțiți în țara noastră?

Cât de siguri vă simțiți în țara noastră?

Cea mai cunoscută definiție a securității este atu...

Cât vă costă să faceţi o nuntă în Hânceşti?

Cât vă costă să faceţi o nuntă în Hânceşti?

Cea mai importantă zi din viaţa cuplurilor – estim...

Pensii mici, dar servicii scumpe?!

Pensii mici, dar servicii scumpe?!

„Poşta Moldovei” va încasa câte 5 şi respectiv, 10...

Interviu cu Gheorghe Rotaru

Interviu cu Gheorghe Rotaru

„Pădurile reprezintă plămânii oricărui ecosistem e...

Inspectoratul de Poliţie Hânceşti – în vizită la Cărpineni

Inspectoratul de Poliţie Hânceşti – în vizită…

  Duminică, reprezentanţii Inspectoratului de Poli...

Două traume pentru cei de la Petrocub

Două traume pentru cei de la Petrocub

Meciul de sâmbăta trecută a adus egalitate echipel...

Drumuri reparate în Hânceşti

Drumuri reparate în Hânceşti

Mai multe străzi din municipiul Hânceşti au fost r...

Cotul Morii – „înviat” de micii antreprenori

Cotul Morii – „înviat” de micii antreprenori

Un tânăr antreprenor își dezvoltă o mică afacere p...

Prev Next

Vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

Vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

Produsele chimice (de uz casnic) vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

 

Cât costă soluţiile chimice pentru curăţarea mobilei, parchetului, electrocasnicelor... şi a produselor textile

 

O dată cu venirea primăverii, când toate în jurul nostru prind viață, realizăm că și locuința noastră unde ne petrecem o mare parte din timp are nevoie de un nou suflu de aer. În acest caz nu este suficientă doar aerisirea încăperilor și odăilor, ci este nevoie de o curățenie generală, așa ca înainte de Paști, întrucât curăţenia de Paşte a devenit o tradiţie pentru gospodine. Astfel, locuinţele lor trebuie să strălucească înainte ca musafirii să le intre în casă. Acestea îşi petrec tot weekendul, şi chiar serile, după serviciu, pentru a spăla pardoseala şi parchetul, pentru a curăţa geamurile şi obiectele sanitare, lustruiesc mobila şi curăţă tapiţeria. Însă, dacă vrem un rezultat mai bun al curăţeniei şi ne place când totul sclipeşte ca-n oglindă, avem nevoie de soluţii speciale, menite pentru a uşura această muncă migăloasă şi destul de extenuantă pentru sărmanele gospodine.

Produsele chimice alese potrivit, vă pot ajuta să economisiţi din timp, răbdare şi efort, însă nu vă vor economisi şi din bani.

După o tură prin magazine şi prin piaţă, iată preţurile la cele mai de top produse chimice, destinate curăţirii casei.

Astfel, începem cu soluţii pentru mobilă: şerveţelele speciale costă de la 23 de lei, iar un spray predestinat pentru curăţarea rapidă a mobilierului începe de la preţul de 30 de lei.

Soluţia pentru curăţarea parchetului costă 45 de lei, la acelaşi preţ găsim şi soluţia de curăţare a teracotei pe podea. 

Baia, inclusiv veceul din ceramică sau material asemănător poate fi curăţat cu soluţie la preţul de 23 sau 35 de lei, în dependenţă de marca pe care o alegeţi.

Lavoarele şi cel mai important, ţevile de la lavoare pot fi procurate la preţul de 33 de lei. Şi pentru gospodinele care se luptă continuu cu depunerile de calcar în aparatele de cafea sau ceai, dar şi în cazurile maşinilor de spălat rufe, puteţi cumpăra soluţii speciale cu preţul începând de la 16 lei şi  mai sus.

În unul din astfel de magazine am întâlnit-o pe dna Ana, o gospodină din mun. Hânceşti, care ne-a descoperit o alternativă a produselor chimice anti calcar. „Eu am privit un video pe internet unde aparatul de ceai şi cafea a fost curăţat de calcar cu ajutorul apei gazate „Coca Cola”. Tot cu această apă am curăţat veceul, lavoarele din baie şi bucătărie, iar soţul meu scoate rugina de pe fier, tot cu ajutorul acestei ape – minune. Curăţă mai bine decât orice produs chimic”, ne-a povestit femeia.

  După cum au recunoscut mai multe gospodine, cel mai greu este procesul de curăţare a aragazului, mai ales dacă nu a fost curăţat mai intensiv timp îndelungat. Depunerile de grăsime par a fi foarte rezistente şi nu se curăţă cu una cu două. În ajutor vin o serie întreagă de soluţii chimice, lichide şi praf, de diferite mărci, care încep cu preţul de 34 de lei şi pot ajunge şi la 100 de lei.

Soluţiile pentru geamuri şi sticlă sunt de ani buni utilizate în aproape fiecare locuinţă, astfel că nu va fi o descoperire pentru cititoarele noastre preţul acestora, care începe cu 21 de lei.

Cel mai complicat totuşi pare a fi curăţarea draperiilor şi covoarelor. În timpuri nu chiar atât de îndepărtate, majoritatea femeilor îşi atârnau la ferestre draperii albe, iar pentru ca acestea după spălare să arate înălbite, acestea foloseau renumita „sineală” (un praf de culoare albastră, care se dizolva în apă şi conferea o albeaţă imaculată draperiilor). Deşi mulţi au uitat de acest produs uimitor, iar alţii poate aud de el prima dată, aceasta rămâne una dintre cele mai sigure metode de înălbire care vă costă o nimica toată, doar 5 – 10 lei. Dacă folosiţi în scop de înălbire înălbitor obişnuit, atunci trebuie să ştiţi că preţul acestuia variază între 7 lei şi 25 de lei. Alegerea vă aparţine.  Însă trăim în vremuri moderne, când fiecare odaie este vopsită în culori diferite, iar draperiile, evident, sunt şi ele de diverse culori.  Multe dintre femei recunosc că la spălarea acestora nu folosesc produse speciale, decât nişte detergent obişnuit sau un clătitor cu miros fin. 

Nina Marian, o gospodină din localitate alege să ducă draperiile la o curăţătorie specială. „De spălat poate nu e aşa de complicat, ai conectat maşina de spălat şi jumătate de treabă e făcută, dar când vine vorba de călcat cu fierul aceste draperii voluminoase, eu aleg să jertfesc o rochie nouă şi dau draperiile la o curăţătorie din Chişinău, unde preţul, este în dependenţă de cantitatea şi mătasea draperiei. De regulă, această procedură mă costă în jur de 400 -500 de lei, dar o fac o dată în an, aşa că se merită. Cu covoarele fac acelaşi lucru. La spălătoriile de maşini din oraş, băieţii curăţă şi covoare. Un covor de peste 3-5 metri lungime nu mă costă mai mult de 100 de lei, aşa că îmi rămâne mai puţin de lucru acasă, luând în consideraţie faptul că sunt foarte ocupată la serviciu”, a spus femeia.

Ţinem să menţionăm că femeile acordă o mare importanţă veselei, aşa că o soluţie pentru spălarea vaselor vă va costa nu mai puţin de 14 lei. Există şi soluţie specială pentru spălarea paharelor de sticlă, acest produs curăţă perfect orice pată, nu lasă nici un fel de urme şi conferă sticlei o strălucire excepţională – „plăcerea” respectivă vă va costa în jur de 16 lei.

Şi pentru că toate cele expuse mai sus nu pot fi făcute fără ustensile speciale, vă prezentăm şi preţurile câtorva şerveţele, bureţi etc.

Bureţii de metal – de la 2 lei la 20 de lei; bureţii moi în set – de la 8 lei la 22 de lei, bureţii din fire de plastic – în jur de 16 lei, cârpele speciale pentru mobilă, sticlă şi teracotă – de la 18 lei – la 23 de lei.

Şi pentru că sunteţi femei şi trebuie să fiţi frumoase nu doar de sărbători, ci şi în fiecare zi, nu uitaţi să utilizaţi mănuşile protectoare atunci când vă apucaţi de curăţenie prin casă, mai ales dacă aveţi de lucru cu soluţii chimice. Acestea nu vă vor costa mai mult de 18 lei.

 

Ne place când locuinţa noastră arată impecabil şi împrospătată, şi pentru ca efortul depus de dumneavoastră să fie apreciat de toţi membrii case şi ordinea să se menţină timp îndelungat, nu ezitaţi să îi rugaţi să vă dea o mână de ajutor. Nu uitaţi că sunteţi femei şi nu roboţi, iar lucrul făcut în comun vă uneşte şi mai mult.

 

Elena GOLUBNIC

 

 

 

back to top

Alte știri

Interviu

Interviu cu Tatiana Cojocaru

Interviu cu Tatiana Cojocaru

22-09-2017 | Hits:102

La o cafea cu Tatiana Cojocaru, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI),...

Sport

Turneu sportiv în cinstea lui Valentin Bodişteanu

Turneu sportiv în cinstea lui Valentin Bodişteanu

22-09-2017 | Hits:41

Turneul „Hai la trântă că-i mai sfântă" – în cinstea antrenorului emerit Valenti...

Social

Ce părere aveţi despre avort?

Ce părere aveţi despre avort?

22-09-2017 | Hits:76

  În pofida faptului că în ultimele decenii se înregistrează o aplicare mai larg...

Economie

Hânceştenii renunţă la cumetrii fastuoase...

Hânceştenii renunţă la cumetrii fastuoase...

22-09-2017 | Hits:115

Cât vă costă botezul copilului şi organizarea cumetriei în Hânceşti?

Comunitate

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud s-au întrecut la şah şi tenis de masă

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud s-au întrecut la şah…

22-09-2017 | Hits:36

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud s-au întrecut la şah şi tenis de ma...

Verde-n ochi

Sănătate cu bani sau bani fără sănătate?!

Sănătate cu bani sau bani fără sănătate?!

22-09-2017 | Hits:44

Sănătate cu bani sau bani fără sănătate?!    Ce paradox, acum 20-30 ani în urmă...