Menu
Vizite de lucru la instituţiile de învăţământ

Vizite de lucru la instituţiile de învăţământ

Vizite de lucru ale Consiliului raional şi Direcţi...

Miri în costume naţionale - tradiţie la Bujor

Miri în costume naţionale - tradiţie la Bujor

Costumele naţionale au devenit o tradiţie pentru m...

Competiţii sportive în rândul nevăzătorilor

Competiţii sportive în rândul nevăzătorilor

Campionatului Național la turism și orientare in s...

Pregătiri pentru noul an şcolar

Pregătiri pentru noul an şcolar

Parteneriatul – cheia succesului la gimnaziul Oneş...

Seminar pentru apicultori

Seminar pentru apicultori

Apicultorii din raion – instruiţi vizavi de întreţ...

Parteneriate la nivel de comună

Parteneriate la nivel de comună

12 primării din raionul Hânceşti s-au înfrățit cu ...

Dorim să mai venim vinerea în ospeţie...

Dorim să mai venim vinerea în ospeţie...

Dorim să mai venim vinerea în ospeţie...

Ce fac moldovenii când îşi iau concediu?

Ce fac moldovenii când îşi iau concediu?

În perioada estivală, majoritatea cetăţenilor de l...

Materialele de construcţii la preţuri „europene”

Materialele de construcţii la preţuri „europe…

Cât costă astăzi materialele de construcţii în mag...

De "sânziene" - în vizită la Cioara

De "sânziene" - în vizită la Cioara

„Apa sfântă de izvor, pentru prezent şi viitor” - ...

Maiouri personalizate pentru lucrătorii ÎM Regia ARA

Maiouri personalizate pentru lucrătorii ÎM Re…

Angajaţii ÎM „Regia ARA” – cu maiouri şi chipiuri ...

Pe uliţa satului... Sărata Galbenă

Pe uliţa satului... Sărata Galbenă

Comuna Sărata Galbenă – în plină implementare a un...

Interviu cu Zinaida Dubceac

Interviu cu Zinaida Dubceac

La o cafea cu Zinaida Dubceac, şefa Serviciului ra...

Caz de înec la Logăneşti

Caz de înec la Logăneşti

Un băieţel de 8 ani s-a înecat într-un iaz din Log...

Drum inaugurat la Hânceşti

Drum inaugurat la Hânceşti

O porţiune de drum ce leagă două trasee naţionale ...

FC Petrocub - la un pas de victorie

FC Petrocub - la un pas de victorie

După mai multe meciuri amicale - FC Petrocub a fos...

O adolescentă talentată la Bozieni

O adolescentă talentată la Bozieni

Dumitriţa Ungureanu – o adolescentă talentată din ...

Corul " Veteranii" în vizită la parohia din Bujor

Corul " Veteranii" în vizită la par…

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli  - cu surprize la p...

S-a dezinfectat apa din rezervoarele oraşului

S-a dezinfectat apa din rezervoarele oraşului

Apa din rezervoarele oraşului – dezinfectată mai d...

Acasă la Ghenadie şi Liliana Buza din or. Hânceşti

Acasă la Ghenadie şi Liliana Buza din or. Hân…

Recunoştinţa pacienţilor, dragostea fiicelor şi zâ...

Prev Next

Vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

Vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

Produsele chimice (de uz casnic) vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

 

Cât costă soluţiile chimice pentru curăţarea mobilei, parchetului, electrocasnicelor... şi a produselor textile

 

O dată cu venirea primăverii, când toate în jurul nostru prind viață, realizăm că și locuința noastră unde ne petrecem o mare parte din timp are nevoie de un nou suflu de aer. În acest caz nu este suficientă doar aerisirea încăperilor și odăilor, ci este nevoie de o curățenie generală, așa ca înainte de Paști, întrucât curăţenia de Paşte a devenit o tradiţie pentru gospodine. Astfel, locuinţele lor trebuie să strălucească înainte ca musafirii să le intre în casă. Acestea îşi petrec tot weekendul, şi chiar serile, după serviciu, pentru a spăla pardoseala şi parchetul, pentru a curăţa geamurile şi obiectele sanitare, lustruiesc mobila şi curăţă tapiţeria. Însă, dacă vrem un rezultat mai bun al curăţeniei şi ne place când totul sclipeşte ca-n oglindă, avem nevoie de soluţii speciale, menite pentru a uşura această muncă migăloasă şi destul de extenuantă pentru sărmanele gospodine.

Produsele chimice alese potrivit, vă pot ajuta să economisiţi din timp, răbdare şi efort, însă nu vă vor economisi şi din bani.

După o tură prin magazine şi prin piaţă, iată preţurile la cele mai de top produse chimice, destinate curăţirii casei.

Astfel, începem cu soluţii pentru mobilă: şerveţelele speciale costă de la 23 de lei, iar un spray predestinat pentru curăţarea rapidă a mobilierului începe de la preţul de 30 de lei.

Soluţia pentru curăţarea parchetului costă 45 de lei, la acelaşi preţ găsim şi soluţia de curăţare a teracotei pe podea. 

Baia, inclusiv veceul din ceramică sau material asemănător poate fi curăţat cu soluţie la preţul de 23 sau 35 de lei, în dependenţă de marca pe care o alegeţi.

Lavoarele şi cel mai important, ţevile de la lavoare pot fi procurate la preţul de 33 de lei. Şi pentru gospodinele care se luptă continuu cu depunerile de calcar în aparatele de cafea sau ceai, dar şi în cazurile maşinilor de spălat rufe, puteţi cumpăra soluţii speciale cu preţul începând de la 16 lei şi  mai sus.

În unul din astfel de magazine am întâlnit-o pe dna Ana, o gospodină din mun. Hânceşti, care ne-a descoperit o alternativă a produselor chimice anti calcar. „Eu am privit un video pe internet unde aparatul de ceai şi cafea a fost curăţat de calcar cu ajutorul apei gazate „Coca Cola”. Tot cu această apă am curăţat veceul, lavoarele din baie şi bucătărie, iar soţul meu scoate rugina de pe fier, tot cu ajutorul acestei ape – minune. Curăţă mai bine decât orice produs chimic”, ne-a povestit femeia.

  După cum au recunoscut mai multe gospodine, cel mai greu este procesul de curăţare a aragazului, mai ales dacă nu a fost curăţat mai intensiv timp îndelungat. Depunerile de grăsime par a fi foarte rezistente şi nu se curăţă cu una cu două. În ajutor vin o serie întreagă de soluţii chimice, lichide şi praf, de diferite mărci, care încep cu preţul de 34 de lei şi pot ajunge şi la 100 de lei.

Soluţiile pentru geamuri şi sticlă sunt de ani buni utilizate în aproape fiecare locuinţă, astfel că nu va fi o descoperire pentru cititoarele noastre preţul acestora, care începe cu 21 de lei.

Cel mai complicat totuşi pare a fi curăţarea draperiilor şi covoarelor. În timpuri nu chiar atât de îndepărtate, majoritatea femeilor îşi atârnau la ferestre draperii albe, iar pentru ca acestea după spălare să arate înălbite, acestea foloseau renumita „sineală” (un praf de culoare albastră, care se dizolva în apă şi conferea o albeaţă imaculată draperiilor). Deşi mulţi au uitat de acest produs uimitor, iar alţii poate aud de el prima dată, aceasta rămâne una dintre cele mai sigure metode de înălbire care vă costă o nimica toată, doar 5 – 10 lei. Dacă folosiţi în scop de înălbire înălbitor obişnuit, atunci trebuie să ştiţi că preţul acestuia variază între 7 lei şi 25 de lei. Alegerea vă aparţine.  Însă trăim în vremuri moderne, când fiecare odaie este vopsită în culori diferite, iar draperiile, evident, sunt şi ele de diverse culori.  Multe dintre femei recunosc că la spălarea acestora nu folosesc produse speciale, decât nişte detergent obişnuit sau un clătitor cu miros fin. 

Nina Marian, o gospodină din localitate alege să ducă draperiile la o curăţătorie specială. „De spălat poate nu e aşa de complicat, ai conectat maşina de spălat şi jumătate de treabă e făcută, dar când vine vorba de călcat cu fierul aceste draperii voluminoase, eu aleg să jertfesc o rochie nouă şi dau draperiile la o curăţătorie din Chişinău, unde preţul, este în dependenţă de cantitatea şi mătasea draperiei. De regulă, această procedură mă costă în jur de 400 -500 de lei, dar o fac o dată în an, aşa că se merită. Cu covoarele fac acelaşi lucru. La spălătoriile de maşini din oraş, băieţii curăţă şi covoare. Un covor de peste 3-5 metri lungime nu mă costă mai mult de 100 de lei, aşa că îmi rămâne mai puţin de lucru acasă, luând în consideraţie faptul că sunt foarte ocupată la serviciu”, a spus femeia.

Ţinem să menţionăm că femeile acordă o mare importanţă veselei, aşa că o soluţie pentru spălarea vaselor vă va costa nu mai puţin de 14 lei. Există şi soluţie specială pentru spălarea paharelor de sticlă, acest produs curăţă perfect orice pată, nu lasă nici un fel de urme şi conferă sticlei o strălucire excepţională – „plăcerea” respectivă vă va costa în jur de 16 lei.

Şi pentru că toate cele expuse mai sus nu pot fi făcute fără ustensile speciale, vă prezentăm şi preţurile câtorva şerveţele, bureţi etc.

Bureţii de metal – de la 2 lei la 20 de lei; bureţii moi în set – de la 8 lei la 22 de lei, bureţii din fire de plastic – în jur de 16 lei, cârpele speciale pentru mobilă, sticlă şi teracotă – de la 18 lei – la 23 de lei.

Şi pentru că sunteţi femei şi trebuie să fiţi frumoase nu doar de sărbători, ci şi în fiecare zi, nu uitaţi să utilizaţi mănuşile protectoare atunci când vă apucaţi de curăţenie prin casă, mai ales dacă aveţi de lucru cu soluţii chimice. Acestea nu vă vor costa mai mult de 18 lei.

 

Ne place când locuinţa noastră arată impecabil şi împrospătată, şi pentru ca efortul depus de dumneavoastră să fie apreciat de toţi membrii case şi ordinea să se menţină timp îndelungat, nu ezitaţi să îi rugaţi să vă dea o mână de ajutor. Nu uitaţi că sunteţi femei şi nu roboţi, iar lucrul făcut în comun vă uneşte şi mai mult.

 

Elena GOLUBNIC

 

 

 

back to top

Alte știri

Acasă la ...

Acasă la Ghenadie şi Liliana Buza din or. Hânceşti

Acasă la Ghenadie şi Liliana Buza din or. Hânceşti

13-07-2017 | Hits:374

Recunoştinţa pacienţilor, dragostea fiicelor şi zâmbetul nepotului le face viaţa...

Investiţii

Drum inaugurat la Hânceşti

Drum inaugurat la Hânceşti

13-07-2017 | Hits:251

O porţiune de drum ce leagă două trasee naţionale a fost oficial inaugurată la H...

Interviu

Interviu cu Zinaida Dubceac

Interviu cu Zinaida Dubceac

13-07-2017 | Hits:112

La o cafea cu Zinaida Dubceac, şefa Serviciului raional Arhivă „Serviciul raion...

În focus

Maiouri personalizate pentru lucrătorii ÎM Regia ARA

Maiouri personalizate pentru lucrătorii ÎM Regia ARA

13-07-2017 | Hits:218

Angajaţii ÎM „Regia ARA” – cu maiouri şi chipiuri personalizate!

Economie

Materialele de construcţii la preţuri „europene”

Materialele de construcţii la preţuri „europene”

13-07-2017 | Hits:147

Cât costă astăzi materialele de construcţii în magazinele specializate din Hânce...

Social

Ce fac moldovenii când îşi iau concediu?

Ce fac moldovenii când îşi iau concediu?

13-07-2017 | Hits:72

În perioada estivală, majoritatea cetăţenilor de la noi îşi iau bine meritatul c...