Menu
Judokanul  Dorin Goţonoagă a cucerit medalia de aur la Campionatul European de tineret la judo

Judokanul Dorin Goţonoagă a cucerit medalia …

Judokanul  Dorin Goţonoagă a cucerit medalia de au...

Într-un final de toamnă, picii de la Stolniceni îi cântă ode acestui anotimp

Într-un final de toamnă, picii de la Stolnice…

Într-un final de toamnă, picii de la Stolniceni îi...

Două adolescente din Bozieni  s-au ales cu medalii la Campionatul internațional de Taekwondo

Două adolescente din Bozieni s-au ales cu me…

Două adolescente din Bozieni  s-au ales cu medalii...

Piața „Viless” din Hâncești a marcat jubileul de 20 ani de activitate

Piața „Viless” din Hâncești a marcat jubileul…

Piața „Viless” din Hâncești a marcat jubileul de 2...

Ansamblul de dansuri populare „Lăpușnița” – la Festivalul internațional de folclor românesc

Ansamblul de dansuri populare „Lăpușnița” – l…

Ansamblul de dansuri populare „Lăpușnița” – la Fes...

Băuturile fierbinți la sfârșit de toamnă... la prețuri care mai de care

Băuturile fierbinți la sfârșit de toamnă... l…

Băuturile fierbinți la sfârșit de toamnă... la pre...

Ce tradiţii frumoase aveţi stabilite în familia dvs.?

Ce tradiţii frumoase aveţi stabilite în famil…

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezv...

O fundaţie întreţine mai multe familii vulnerabile din satele Bozieni şi Dubovca

O fundaţie întreţine mai multe familii vulner…

 Se zice că și binele, și răul sunt în puterea noa...

Distrugem mai mult decât plantăm…

Distrugem mai mult decât plantăm…

Pentru că începutul lunii noiembrie, de obicei rec...

La Cărpineni se promovează un mod sănătos de viaţă!

La Cărpineni se promovează un mod sănătos de …

Mai nou, locuitorii din c. Cărpineni, pot face spo...

Drumuri mai vechi, mai noi...,   cu reparaţii de trei ani „în toi”?!

Drumuri mai vechi, mai noi..., cu reparaţii…

Drumuri mai vechi, mai noi...,  cu reparaţii de t...

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori şi arbuşti

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori…

De Ziua Naţională de înverzire a plaiului În raio...

Ce impact credeţi că ar  avea asupra Republicii Moldova stoparea finanţării din partea UE?

Ce impact credeţi că ar avea asupra Republic…

Recent, ambasadorul UE la Chişinău Peter Michalko ...

Sezonul rece ne vântură buzunare

Sezonul rece ne vântură buzunare

Cât costă să te îmbraci pentru sezonul toamnă – ia...

Un nou program de dezvoltare a afacerilor iniţiate de femei

Un nou program de dezvoltare a afacerilor ini…

Un nou program de dezvoltare a afacerilor iniţiate...

Judokanul hânceştean Dorin Goţonoagă – în competiţii internaţionale...

Judokanul hânceştean Dorin Goţonoagă – în com…

Judokanul hânceştean Dorin Goţonoagă – în competiţ...

Judokanul Ion Nacu - locul 7 la Campionatul Mondial de Judo 

Judokanul Ion Nacu - locul 7 la Campionatul M…

 În perioada 18-21 octombrie în Zagreb, Croația, s...

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc de muncă sau a te reprofila!

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate …

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-...

Hramul comunei Sărata Galbenă

Hramul comunei Sărata Galbenă

Inaugurarea unui drum, premieri şi focuri de artif...

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “Hânlloween”

Consiliul local de tineret din Hânceşti a org…

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organiza...

Prev Next

Vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

Vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

Produsele chimice (de uz casnic) vă curăţă locuinţa, dar şi... buzunarele!

 

Cât costă soluţiile chimice pentru curăţarea mobilei, parchetului, electrocasnicelor... şi a produselor textile

 

O dată cu venirea primăverii, când toate în jurul nostru prind viață, realizăm că și locuința noastră unde ne petrecem o mare parte din timp are nevoie de un nou suflu de aer. În acest caz nu este suficientă doar aerisirea încăperilor și odăilor, ci este nevoie de o curățenie generală, așa ca înainte de Paști, întrucât curăţenia de Paşte a devenit o tradiţie pentru gospodine. Astfel, locuinţele lor trebuie să strălucească înainte ca musafirii să le intre în casă. Acestea îşi petrec tot weekendul, şi chiar serile, după serviciu, pentru a spăla pardoseala şi parchetul, pentru a curăţa geamurile şi obiectele sanitare, lustruiesc mobila şi curăţă tapiţeria. Însă, dacă vrem un rezultat mai bun al curăţeniei şi ne place când totul sclipeşte ca-n oglindă, avem nevoie de soluţii speciale, menite pentru a uşura această muncă migăloasă şi destul de extenuantă pentru sărmanele gospodine.

Produsele chimice alese potrivit, vă pot ajuta să economisiţi din timp, răbdare şi efort, însă nu vă vor economisi şi din bani.

După o tură prin magazine şi prin piaţă, iată preţurile la cele mai de top produse chimice, destinate curăţirii casei.

Astfel, începem cu soluţii pentru mobilă: şerveţelele speciale costă de la 23 de lei, iar un spray predestinat pentru curăţarea rapidă a mobilierului începe de la preţul de 30 de lei.

Soluţia pentru curăţarea parchetului costă 45 de lei, la acelaşi preţ găsim şi soluţia de curăţare a teracotei pe podea. 

Baia, inclusiv veceul din ceramică sau material asemănător poate fi curăţat cu soluţie la preţul de 23 sau 35 de lei, în dependenţă de marca pe care o alegeţi.

Lavoarele şi cel mai important, ţevile de la lavoare pot fi procurate la preţul de 33 de lei. Şi pentru gospodinele care se luptă continuu cu depunerile de calcar în aparatele de cafea sau ceai, dar şi în cazurile maşinilor de spălat rufe, puteţi cumpăra soluţii speciale cu preţul începând de la 16 lei şi  mai sus.

În unul din astfel de magazine am întâlnit-o pe dna Ana, o gospodină din mun. Hânceşti, care ne-a descoperit o alternativă a produselor chimice anti calcar. „Eu am privit un video pe internet unde aparatul de ceai şi cafea a fost curăţat de calcar cu ajutorul apei gazate „Coca Cola”. Tot cu această apă am curăţat veceul, lavoarele din baie şi bucătărie, iar soţul meu scoate rugina de pe fier, tot cu ajutorul acestei ape – minune. Curăţă mai bine decât orice produs chimic”, ne-a povestit femeia.

  După cum au recunoscut mai multe gospodine, cel mai greu este procesul de curăţare a aragazului, mai ales dacă nu a fost curăţat mai intensiv timp îndelungat. Depunerile de grăsime par a fi foarte rezistente şi nu se curăţă cu una cu două. În ajutor vin o serie întreagă de soluţii chimice, lichide şi praf, de diferite mărci, care încep cu preţul de 34 de lei şi pot ajunge şi la 100 de lei.

Soluţiile pentru geamuri şi sticlă sunt de ani buni utilizate în aproape fiecare locuinţă, astfel că nu va fi o descoperire pentru cititoarele noastre preţul acestora, care începe cu 21 de lei.

Cel mai complicat totuşi pare a fi curăţarea draperiilor şi covoarelor. În timpuri nu chiar atât de îndepărtate, majoritatea femeilor îşi atârnau la ferestre draperii albe, iar pentru ca acestea după spălare să arate înălbite, acestea foloseau renumita „sineală” (un praf de culoare albastră, care se dizolva în apă şi conferea o albeaţă imaculată draperiilor). Deşi mulţi au uitat de acest produs uimitor, iar alţii poate aud de el prima dată, aceasta rămâne una dintre cele mai sigure metode de înălbire care vă costă o nimica toată, doar 5 – 10 lei. Dacă folosiţi în scop de înălbire înălbitor obişnuit, atunci trebuie să ştiţi că preţul acestuia variază între 7 lei şi 25 de lei. Alegerea vă aparţine.  Însă trăim în vremuri moderne, când fiecare odaie este vopsită în culori diferite, iar draperiile, evident, sunt şi ele de diverse culori.  Multe dintre femei recunosc că la spălarea acestora nu folosesc produse speciale, decât nişte detergent obişnuit sau un clătitor cu miros fin. 

Nina Marian, o gospodină din localitate alege să ducă draperiile la o curăţătorie specială. „De spălat poate nu e aşa de complicat, ai conectat maşina de spălat şi jumătate de treabă e făcută, dar când vine vorba de călcat cu fierul aceste draperii voluminoase, eu aleg să jertfesc o rochie nouă şi dau draperiile la o curăţătorie din Chişinău, unde preţul, este în dependenţă de cantitatea şi mătasea draperiei. De regulă, această procedură mă costă în jur de 400 -500 de lei, dar o fac o dată în an, aşa că se merită. Cu covoarele fac acelaşi lucru. La spălătoriile de maşini din oraş, băieţii curăţă şi covoare. Un covor de peste 3-5 metri lungime nu mă costă mai mult de 100 de lei, aşa că îmi rămâne mai puţin de lucru acasă, luând în consideraţie faptul că sunt foarte ocupată la serviciu”, a spus femeia.

Ţinem să menţionăm că femeile acordă o mare importanţă veselei, aşa că o soluţie pentru spălarea vaselor vă va costa nu mai puţin de 14 lei. Există şi soluţie specială pentru spălarea paharelor de sticlă, acest produs curăţă perfect orice pată, nu lasă nici un fel de urme şi conferă sticlei o strălucire excepţională – „plăcerea” respectivă vă va costa în jur de 16 lei.

Şi pentru că toate cele expuse mai sus nu pot fi făcute fără ustensile speciale, vă prezentăm şi preţurile câtorva şerveţele, bureţi etc.

Bureţii de metal – de la 2 lei la 20 de lei; bureţii moi în set – de la 8 lei la 22 de lei, bureţii din fire de plastic – în jur de 16 lei, cârpele speciale pentru mobilă, sticlă şi teracotă – de la 18 lei – la 23 de lei.

Şi pentru că sunteţi femei şi trebuie să fiţi frumoase nu doar de sărbători, ci şi în fiecare zi, nu uitaţi să utilizaţi mănuşile protectoare atunci când vă apucaţi de curăţenie prin casă, mai ales dacă aveţi de lucru cu soluţii chimice. Acestea nu vă vor costa mai mult de 18 lei.

 

Ne place când locuinţa noastră arată impecabil şi împrospătată, şi pentru ca efortul depus de dumneavoastră să fie apreciat de toţi membrii case şi ordinea să se menţină timp îndelungat, nu ezitaţi să îi rugaţi să vă dea o mână de ajutor. Nu uitaţi că sunteţi femei şi nu roboţi, iar lucrul făcut în comun vă uneşte şi mai mult.

 

Elena GOLUBNIC

 

 

 

back to top

Alte știri

Cultură

Ana Munteanu a trecut de duelurile   de la „Vocea României”

Ana Munteanu a trecut de duelurile  de la „Vocea României”

03-11-2017 | Hits:122

Tânăra interpretă din or. Hânceşti, Ana Munteanu, s-a duelat vineri seara cu un ...

Comunitate

Fenomenul violenţei – abordat multidisciplinar

Fenomenul violenţei – abordat multidisciplinar

03-11-2017 | Hits:119

La începutul săptămânii curente, în or. Hânceşti, s-a desfăşurat Forumul regiona...

Tineret

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “Hânlloween”

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “…

03-11-2017 | Hits:217

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “Hânlloween” / S...

Interviu

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc de muncă sau a te reprofila!

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc …

03-11-2017 | Hits:233

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc de muncă sau a ...

Politic

Ce impact credeţi că ar  avea asupra Republicii Moldova stoparea finanţării din partea UE?

Ce impact credeţi că ar avea asupra Republicii Moldova stoparea …

03-11-2017 | Hits:97

Recent, ambasadorul UE la Chişinău Peter Michalko a făcut public anunţul referit...

Actual

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori şi arbuşti

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori şi arbuşti

03-11-2017 | Hits:960

De Ziua Naţională de înverzire a plaiului În raion s-au plantat 756 de puieţi d...