Menu
O delegaţie din Tomaszow, Polonia a venit în vizită la Hânceşti

O delegaţie din Tomaszow, Polonia a venit în …

O delegaţie din Tomaszow, Polonia a venit în vizit...

Irina Corlat din Sofia – pe locul III la festivalul folcloric “Teodor Negară”

Irina Corlat din Sofia – pe locul III la fest…

La 9 octombrie, în s. Sauca, r. Ocniţa, s-a desfăş...

Alexandru Botnari – oaspete de onoare la festivalul “Sinaia Forever”

Alexandru Botnari – oaspete de onoare la fest…

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul mun. Hân...

Preşedintele raionului în vizită la primăria sectorului 6 Bucureşti

Preşedintele raionului în vizită la primăria …

Săptămâna trecută, preşedintele raionului Ghenadie...

Un grup de iniţiatăvă din Hânceşti a desfăşurat un flash mob la care au participat persoane cu mobilitatea redusă

Un grup de iniţiatăvă din Hânceşti a desfăşur…

Sâmbătă, şapte octombrie, reprezentanții grupului ...

Delegaţie din Belorusia în vizită la Hânceşti

Delegaţie din Belorusia în vizită la Hânceşti

Reprezentanţii mai multor companii industriale din...

Liuba Bîrsan – economist de meserie și un iscusit meșter de croșetă în timpul liber

Liuba Bîrsan – economist de meserie și un isc…

La cei 46 de ani ai săi, doamna Liuba Bîrsan este ...

O văcuţă în dar pentru o familie nevoiaşă

O văcuţă în dar pentru o familie nevoiaşă

O familie cu mulţi copii din Mingir a primit în da...

Dacă vrem să nu ne ude ploaia – scotocim prin buzunare...

Dacă vrem să nu ne ude ploaia – scotocim prin…

Cât costă umbrelele, pelerinele şi cizmele de ploa...

Cum vă pregătiţi pentru sezonul rece?

Cum vă pregătiţi pentru sezonul rece?

Frigul de afară, ninsorile ambudente, îngheţul car...

Copiii de la “Pasarea Albastra” au sărbătorit ”Toamna de Aur”

Copiii de la “Pasarea Albastra” au sărbătorit…

Săptămâna trecută, copiii cu dizabilităţi de la Ce...

Interviu cu Alina Cravcenco

Interviu cu Alina Cravcenco

La o cafea cu Alina Cravcenco, voluntar, or. Hânce...

Nu vrem senzaţii tari ca în filmul „Taxi”

Nu vrem senzaţii tari ca în filmul „Taxi”

Îmi aduc aminte o întâmplare, acum câţiva ani, cân...

Concert pentru pedagogi

Concert pentru pedagogi

Cu ocazia Zilei profesionale - Diplome, cuvinte al...

Spectacol teatral pentru pedagogi

Spectacol teatral pentru pedagogi

De ziua profesională a lucrătorului din domeniul e...

Peste o mie de persoane suferă de alcoolism în raionul Hânceşti

Peste o mie de persoane suferă de alcoolism î…

Alcoolul sau intoxicațiile cu alcool fac cele mai ...

Boboase … în decalaj de preţuri

Boboase … în decalaj de preţuri

Cât costă fasolea, boabele de năut și mazărea usca...

Interviu cu Inga Razlog

Interviu cu Inga Razlog

La o cafea cu Inga Razlog, medic cardiolog, secţia...

Premiul întâi pentru trupa de teatru „Ghioceii” la un festival din Cluj - Napoca

Premiul întâi pentru trupa de teatru „Ghiocei…

Toamna se numără bobocii, se culeg viile, iar la F...

Excursie pentru bătrânii din raion

Excursie pentru bătrânii din raion

Consiliul raional Hâncești a organizat pentru pers...

Prev Next

Cât costă azi cosmetica decorativă?

Cât costă azi cosmetica decorativă?

Frumuseţea nu solicită jertfă, precum se spune în popor, ci mai curând bani estimaţi la câteva zerouri. 

Cât costă azi cosmetica decorativă pentru femei?

 

Femeia a fost şi va fi întotdeauna flacăra vie a vieţii, păstrătoarea focului sacru, şi nu poate fi completă decât alături de bărbat, ca jumătatea unui întreg. Ea este sufletul oricăror acţiuni, cu imensa ei grijă şi afecţiune pentru toţi ai săi, pentru bunăstarea lor, pentru ordine, disciplină şi frumuseţe...

 

  Dar, pe lângă toate celea, mai e o fiinţă fragedă, pe chipul căreia rămân dureroasele amprente ale timpului, grijilor şi a muncii. Devenind mult mai emancipată, femeia are totuşi o mulţime de obligaţiuni impuse atât de statutul său de mamă şi soţie, cât şi de societate. În timp însă, aceasta a învăţat să-şi retuşeze toate defectele şi neajunsurile, pentru ca şi atunci când îi este greu pe suflet, să arate impecabil. Şi mai mult, femeile astăzi tind să arate impecabil indiferent de starea interioară sau timpul de afară. În acest scop, în ajutor le vine cosmetica decorativă, care, în  secolul 21 este variată în toate aspectele: calitate, cantitate, preţ, ambalaj etc.

  Astfel, vom începe cu aspectul feţei, pentru care producătorii de cosmetice propun o gamă largă de creme. Acestea sunt pentru toate tipurile de ten, uscat, gras, normal şi costă începând cu 30 de lei, ajungând la 350 lei (apropo, este foarte important să depistaţi tipul dvs. de piele, pentru a procura o cremă care vi se potriveşte, şi pentru a evita eventuale efecte adverse). 

  Ulterior, pentru a aplica un machiaj, indiferent dacă este vorba de un machiaj de zi sau de seară, stiliştii recomandă o bază de make up, pentru ca fondul de ten aplicat mai târziu să-şi păstreze prospeţimea de dimineaţă, pe parcursul întregii zile. Preţul acesteia ocoleşte cifra de 55 de lei. 

  Totodată, vă deschidem un mic secret, dacă nu aveţi o bază de make up, puteţi utiliza aceeaşi cremă de faţă cu care v-aţi obişnuit. Este mai bine pentru pielea feţei fie şi astfel de metodă simplă, decât să nu aplicaţi pe ea nimic înainte de fondul de ten. 

   În ceea ce priveşte fondul de ten, aici este important să alegeţi culoarea şi structura adecvată pielii dvs., altfel riscaţi să vă dezamăgiţi de propria imagine când veţi privi în oglindă. Piaţa şi magazinele din Hânceşti vă propun tot felul de astfel de produse, spunându-vă că atare fond de ten este de la cutare companie renumită...

  Nu vă lăsaţi minţiţi, pentru că dacă un fond de ten este mai ieftin de 50 de lei, fiţi sigură că nu va avea o acoperire perfectă, va avea o consistenţă subţire şi veţi arunca bani în plus. În cazul fondului de ten, aproape întotdeauna „mai scump înseamnă mai bun”. Un fond de ten calitativ va costa de la 130 – 150 de lei în sus.

   „Eu aleg întotdeauna un fond de ten de firmă, pentru că aspectul tenului feţei este foarte important pentru mine, spune Ludmila, o femeie din Hânceşti. Eu zi de zi lucrez cu oamenii şi nu pot să-mi permit să am un ten neîngrijit, cel puţin din aspecte etice. Ideea e că cutia de fond de ten este folosită cel puţin trei luni, şi dacă investeşti în acest mic detaliu o dată în trimestru, nu e chiar atât de grav. Încă un obiect din această categorie, de care nu mă pot lipsi, este rimelul. Acesta la fel, îl aleg cu mare grijă, pentru că aici este vorba de contactul cu ochii şi dacă nu procurăm un rimel potrivit, riscăm să avem mâncărimi la ochi sau chiar usturimi, într-un cuvânt – reacţie adversă”, a spus femeia.

   Şi pentru că a venit vorba de rimel, atunci preţul acestuia începe cu 35 de lei, şi sfârşeşte cu 250 şi chiar 300 de lei, dacă îl procurăm de la brand-uri renumite. Până în prezent, pe piaţa din Hânceşti au fost vândute şapte culori de rimel: negru, cafeniu, albastru, violet, verde, argintiu şi auriu, dar, cel mai solicitat rămâne a fi, evident, rimelul de culoare neagră.

  Fardurile de pleoape sunt şi mai variate, acestea se vând în cutii de diverse dimensiuni, fiind repartizate câte o culoare, câte două, şase, sau chiar câteva zeci de nuanţe. Dacă până mai ieri în vogă era fardul cu luciu, atunci hitul sezonului actual este fardul de pleoape mat, care evidenţiază în mod deosebit culoarea ochilor. Preţurile sunt şi ele foarte variate, de la 25 de lei – la 200 lei şi mai sus, dacă procuraţi un fard de firmă, şi nu din piaţă.

  Deşi am remarcat că şi în piaţă găsim produse de acest gen destul de calitative, important este să ştiţi exact ce culori vă prind bine.

  Vânzătorii de cosmetice spun că cel mai mult le place să comercializeze rujuri, pentru că femeile, adesea indecise, vor procura cel puţin două culori, în loc de una.

  „De regulă femeile, atunci când vin să procure un ruj, văd mai multe modele şi mai multe culori şi atunci se autoconving că o nuanţă mai neutră va fi potrivită stilului de fiecare zi, iar un ruj mai aprins la culoare îi va prinde bine pentru o serbare sau o ceremonie”, a specificat Aliona, o comerciantă de produse cosmetice din Hânceşti.

  Oja de unghii, este şi ea indispensabilă unei femei care se respectă, chiar dacă este o locuitoare din zona rurală. Mai ales că aici avem preţuri accesibile, 15 – 30 de lei. Sunt oje mai scumpe, dar numai în revistele companiilor de cosmetice.

  Aceleaşi companii oferă mai nou şi vopsele pentru păr, deşi la preţuri mai usturătoare de 120 – 200 de lei. În timp ce magazinele din oraş şi piaţa propune branduri demult cunoscute şi nu o singură dată probate, de la 28 de lei – la 90 de lei, în dependenţă de brand şi calitate, sau, mai bine zis, durabilitate.

  Încheiem vizita noastră prin buticurile de cosmetice, oprindu-ne la aromele variate ale parfumurilor, care, zic majoritatea doamnelor, sunt o carte de vizită a lor.

  Această “carte de vizită” vă poate costa de la 40 de lei, dar, vă daţi seama că va mirosi ieftior, în toate sensurile acestui cuvânt.

Un parfum mai persistent şi care să emane o aromă deşi variată, totuşi plăcută, va începe cu preţul de 120 de lei şi mai sus.

Este evident că nu tot ce este scump, este neapărat pe placul femeii chiar şi cu cel mai rafinat simţ olfactiv, dar totuşi, un parfum ieftin nu va lăsa în urma dvs. nici un fel de miros. Acest fapt este deja bine cunoscut, aşa că femeile aleg un parfum mai scump, dar care să lase în urma lor o trenă aromată, care, adesea le reprezintă.

  Dincolo de lucrurile care ne ajută să fim frumoase (...şi ele sunt foarte multe), este important să nu exagerăm şi să ne păstrăm şi naturaleţea, care, dacă aţi observat, revine la modă (exceptând sprâncenele “pe jumătate de faţă” care arată oribil). Tocmai de aceea este important ca fiecare dintre dvs. să-şi formeze un stil în care să se simtă confortabil.

“Stilul este omul însuşi”, a spus Buffon. Suntem aşa cum ne exprimăm prin grai, scris, înfăţişare, prin gândire, ţinută şi comportament, nu doar prin faptul cum arătăm. Putem fi cochete sau sobre, ori fără un gust al frumosului, ceea ce, pentru femeie, este o mare lacună. Dar putem fi îngrijite, pline de un simţ al echilibrului, cu o fantezie bine dozată care să nu cadă în exagerare şi ridicol, instruite, dar fără preţiozitate, inteligente şi generoase, pline de voioşie şi strălucire spirituală, care să se reflecte pe obrazul nostru, în atitudinea noastră, în graţia cu care zâmbim, evident având nuanţa potrivită de ruj pe buze.

Pe toată suprafaţa şi structura vieţii de azi, frumosul este un deziderat al civilizaţiei şi progresului. A fi frumoasă nu mai este o dovadă de superficialitate, ci o virtute a feminităţii, o exprimare a unui echilibru interior, care elimină complexele psihice, dând siguranţă şi bucurie, elemente care ne stimulează munca şi plăcerea de a trăi. Aşa că nu vă temeţi să experimentaţi, nu vă fie genă să mai cheltuiţi ceva bani şi pentru dvs., lăsând alte lucruri la o parte. Încercaţi să vă răsfăţaţi măcar cu un şampon care să fie numai a dvs., nu comun, nu şi pentru baia pisicii, ci doar a dvs. – o meritaţi, pentru că am spus-o şi la început, femeia este flacăra vie a vieţii (iar vie e numai când îi lucesc ochii de fericire şi împlinire). 

 

Elena GOLUBNIC

 

back to top

Alte știri

Interviu

Interviu cu Alina Cravcenco

Interviu cu Alina Cravcenco

13-10-2017 | Hits:264

La o cafea cu Alina Cravcenco, voluntar, or. Hânceşti „Mi-aş dori să organizăm ...

Caritate

O văcuţă în dar pentru o familie nevoiaşă

O văcuţă în dar pentru o familie nevoiaşă

13-10-2017 | Hits:448

O familie cu mulţi copii din Mingir a primit în dar o văcuţă din partea unui spo...

În focus

Delegaţie din Belorusia în vizită la Hânceşti

Delegaţie din Belorusia în vizită la Hânceşti

13-10-2017 | Hits:382

Reprezentanţii mai multor companii industriale din Belorusia au venit la Hânceşt...

Comunitate

Un grup de iniţiatăvă din Hânceşti a desfăşurat un flash mob la care au participat persoane cu mobilitatea redusă

Un grup de iniţiatăvă din Hânceşti a desfăşurat un flash mob la c…

13-10-2017 | Hits:159

Sâmbătă, şapte octombrie, reprezentanții grupului de inițiativă din municipiul H...

Cultură

Irina Corlat din Sofia – pe locul III la festivalul folcloric “Teodor Negară”

Irina Corlat din Sofia – pe locul III la festivalul folcloric “Te…

13-10-2017 | Hits:172

La 9 octombrie, în s. Sauca, r. Ocniţa, s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a Fes...

În focus

O delegaţie din Tomaszow, Polonia a venit în vizită la Hânceşti

O delegaţie din Tomaszow, Polonia a venit în vizită la Hânceşti

13-10-2017 | Hits:392

O delegaţie din Tomaszow, Polonia a venit în vizită la Hânceşti - Primarul Alexa...