Menu
Cupa Şcolii municipale de Sporturi   la volei

Cupa Şcolii municipale de Sporturi  la volei

Sâmbătă, 2 decembrie, în sala de sport a Şcolii Pr...

Ziua persoanelor cu dizabilităţi –   marcată în cerc restrâns

Ziua persoanelor cu dizabilităţi –  marcată …

Luni, administraţia raionului a invitat preşedinţi...

Profesorii de istorie, geografie şi educaţie civică – la un nou seminar raional 

Profesorii de istorie, geografie şi educaţie …

 „Formarea competenţelor specifice/transfersale pr...

„Ghioceii” au obţinut marele trofeu la festivalul „Grand Competition” din Iaşi

„Ghioceii” au obţinut marele trofeu la festiv…

 La data de 2 decembrie curent, trupa de teatru dr...

Iubirea NU doare

Iubirea NU doare

Iubirea NU doare: Teatrul MADE – cu un spectacol i...

50 de ani de căsătorie a familiei Caşu

50 de ani de căsătorie a familiei Caşu

Acasă la… familia Constantin şi Maria Caşu din or....

Interviu cu Aurel Penu

Interviu cu Aurel Penu

La o cafea cu Aurel Penu, fondatorul serviciului d...

Interviu cu Liuba Balan

Interviu cu Liuba Balan

La o cafea cu Liuba Balan, preşedinte AO „Speranţa...

Judokanul  Dorin Goţonoagă a cucerit medalia de aur la Campionatul European de tineret la judo

Judokanul Dorin Goţonoagă a cucerit medalia …

Judokanul  Dorin Goţonoagă a cucerit medalia de au...

Într-un final de toamnă, picii de la Stolniceni îi cântă ode acestui anotimp

Într-un final de toamnă, picii de la Stolnice…

Într-un final de toamnă, picii de la Stolniceni îi...

Două adolescente din Bozieni  s-au ales cu medalii la Campionatul internațional de Taekwondo

Două adolescente din Bozieni s-au ales cu me…

Două adolescente din Bozieni  s-au ales cu medalii...

Piața „Viless” din Hâncești a marcat jubileul de 20 ani de activitate

Piața „Viless” din Hâncești a marcat jubileul…

Piața „Viless” din Hâncești a marcat jubileul de 2...

Ansamblul de dansuri populare „Lăpușnița” – la Festivalul internațional de folclor românesc

Ansamblul de dansuri populare „Lăpușnița” – l…

Ansamblul de dansuri populare „Lăpușnița” – la Fes...

Băuturile fierbinți la sfârșit de toamnă... la prețuri care mai de care

Băuturile fierbinți la sfârșit de toamnă... l…

Băuturile fierbinți la sfârșit de toamnă... la pre...

Ce tradiţii frumoase aveţi stabilite în familia dvs.?

Ce tradiţii frumoase aveţi stabilite în famil…

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezv...

O fundaţie întreţine mai multe familii vulnerabile din satele Bozieni şi Dubovca

O fundaţie întreţine mai multe familii vulner…

 Se zice că și binele, și răul sunt în puterea noa...

Distrugem mai mult decât plantăm…

Distrugem mai mult decât plantăm…

Pentru că începutul lunii noiembrie, de obicei rec...

La Cărpineni se promovează un mod sănătos de viaţă!

La Cărpineni se promovează un mod sănătos de …

Mai nou, locuitorii din c. Cărpineni, pot face spo...

Drumuri mai vechi, mai noi...,   cu reparaţii de trei ani „în toi”?!

Drumuri mai vechi, mai noi..., cu reparaţii…

Drumuri mai vechi, mai noi...,  cu reparaţii de t...

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori şi arbuşti

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori…

De Ziua Naţională de înverzire a plaiului În raio...

Prev Next

Haine de brand – uri .... la preţuri mici

Haine de brand – uri .... la preţuri mici

Cât costă îmbrăcămintea la buticurile de second hand din Hânceşti?

În fiecare număr de vineri venim cu cele mai proaspete preţuri la tot felul de produse: de la alimentaţie, până la cele de uz casnic. Ceea ce ne face să nu rămânem indiferenţi este faptul că în opt luni de când există rubrica „la shopping...”, cel mai des am întâlnit oameni nemulţumiţi de preţuri, ca să nu spunem că nemulţumiţi au fost practic toţi. Pornind de la această idee, am încercat să găsim  o alternativă a preţurilor exagerate şi am ajuns... tocmai la buticurile de second hand.

Deşi nu sunt prea multe  buticuri de acest fel, marfa este foarte variată. De la câteva buticuri te poţi îmbrăca din cap până-n picioare şi vei achita.... doar câteva sute de lei. Hânceştenii aleg din ce în ce mai des să achiziționeze haine second hand în detrimentul celor noi. În ultimii ani industria hainelor la mâna a doua s-a dezvoltat considerabil. Acest fenomen se poate observa și în Sărata Galbenă, unde magazinul de haine second hand a ajuns să fie vizitat de cumpărători din întregul raion. Şi nu numai.

„Principalul avatanj al hainelor deja folosite este prețul foarte mic cu care se vând. Produse de la brad-uri celebre precum Zara, Bershka, H&M, Pull&Bear, și multe altele, care achiziționate din magazine specializate cu câteva mii de lei, se pot găsi cu 50 - 100 lei la buticurile second-hand, noi, sau cu ușoare urme de uzură. Hainele ce sunt aduse spre comercializare la buticul nostru sunt verificate înainte, pentru a nu prezenta defecte majore. Astfel, pentru un tricou ce a fost purtat de câteva ori puteţi plăti 30 – 50 de lei. Pentru un pulover de toamnă – de la 60 de lei, pentru o pereche de blugi – de la 80 de lei, iar pentru o geacă – aproximativ 70 de lei”, ne-a declarat Valentina, o vânzătoare de marfă second hand din Hânceşti.

Un alt avantaj al acestor haine, în special pentru tineret, este unicitatea. Este puțin probabil să întâlniţi pe cineva cu același articol vestimentar ca și dvs., dacă hainele au fost aduse din străinătate iar în magazinele de firmă din capitală sunt alte modele.

 „Eu prefer hainele de mâna a doua pentru că mă simt bine ştiind că un lucru în perfectă stare nu este aruncat, ci refolosit, fiind chiar o metodă de reciclare, într-un fel. De fiecare dată când îmi cumpăr haine la mâna a doua încerc să îmi imaginez cui au aparținut. Am impresia că au și o valoare spirituală și că energiile fostului proprietar au rămas încă acolo. În plus, pot să-mi aleg blugi mai ieftini – la doar 80 de lei, când în piaţă sau la magazine sunt peste 500 de lei. Chiar şi scurtă din piele am găsit, foarte bună, la doar 250 de lei” , susține Nina, venită la cumpărături dintr-un sat din raionul Hânceşti.

Nu doar persoanele cu venituri mici aleg să facă cumpărături la second hand, ci și cei cu salarii mai mari. Motivele sunt aceleași. Bani mai puțini pentru aceeași calitate. O noutate bună este şi faptul că în buticurile de acest fel găsiţi îmbrăcăminte care pe piaţa locală nu se găseşte.

„În curând se lasă frigurile şi vom aduce scurte de toamnă, paltoane şi cardiganuri. Preţurile vor varia între 150 – 300 de lei. Preţuri accesibile, zic eu, ne-a spus dna Tatiana, comerciant de îmbrăcăminte la mâna a doua din Hânceşti. S-a întâmplat anul trecut să avem o scurtă pentru femei, combinată din piele şi blană, absolut nouă, chiar şi etichetă avea. Am vândut-o la 1500 de lei. Veţi spune că a costat cât o scurtă nouă de pe piaţă, dar argumentul meu e acela că scurta era de brand renumit, care la noi în ţară nici nu există. Femeile care cunosc acest aspect, au apreciat preţul şi am vândut-o foarte repede.”

Pe lângă toate cele enumerate, la secon hand găsiţi ciorapi de la un leu până la 10 lei, lenjerie de la 15 lei – la 80 de lei, chipiuri – 20 de lei, căciuli – 30 de lei, mănuşi – de la 20 de lei şi chiar hăinuţe pentru copii la preţuri ce nu depăşesc o sută de lei, multe din ele fiind, de asemenea, de firmă.

Deși unii au impresia că a te îmbrăca la second hand este dezgustător, este bine de știut că buticurile şi magazinele second-hand au mare căutare și în străinătate. Străinii au înțeles avantajele pe care le au astfel de magazine și consideră că nu este nimic rușinos în a purta haine la mâna a doua, din contra, sunt de părere că este o afacere profitabilă. Ceea ce ne-a confirmat şi o comerciantă de marfă second hand, specificând că în timp ce o vânzătoare de haine noi vinde un pulover pe zi, la second hand se vând zeci de pulovere, uneori făcându-se adevărate cozi de oameni la buticurile rspective.

În afară de buticuri second hand în piaţă, sunt şi câteva magazine de acest fel, în mai multe zone din localitate, vânzătorii fiind dispuşi chiar să mai cedeze la preţurile, şi aşa, simbolice.  Mai mult, inventivitatea hânceştenilor a determinat chiar și apariția unor buticuri second-hand ce nu comercializează doar haine, ci și jucării de înaltă calitate, draperii, covoare, veselă şi chiar suvenire de tot felul. Despre acestea vom vorbi în altă ediţie, întrucât o altă componentă foarte solicitată care vine să completeze un look este încălţămintea. La noi există câteva buticuri second hand şi cu încălţăminte care, apropo, în mare parte la fel poartă brand-uri renumite.

„De când am descoperit unicitatea şi brandurile renumite la buticurile de second hand, nu-mi mai procur încălţăminte din altă parte. În timp ce din piaţă, de 600 de lei îmi cumpăr doar o pereche de pantofi, de la second hand, din aceeaşi sumă, îmi procur trei perechi. Este tot de ce are nevoie o femei”, a spus Olesea, o tânără din Hânceşti.

Cu toate acestea, nu putem să nu menţionăm că un dezavantaj al lucrurilor de la second hand îl constituie bacteriile pe care este posibil să le poarte. Nu ezitaţi să întrebaţi vânzătorul dacă acestea au fost dezinfectate înainte de comercializare.  De regulă, înainte de a fi scose la vânzare, hainele sunt dezinfectate și spălate, dar având în vedere cantitatea uriașă de haine ce se curăță în același timp, este puțin probabil ca iginienizarea să se facă după cum se spune. Așa că, înainte de a purta orice lucru cumpărat de la second hand, aveţi grijă să-l spălaţi foarte bine, astfel încât să nu aveţi vreo surpriză neplăcută. De asemenea, aveţi mare grijă la defectele ascunse. Este posibil ca pe alocuri să fie câte o mică ruptură, sau vreun nasture lipsă.

 

Elena GOLUBNIC

 

back to top

Alte știri

Cultură

Ana Munteanu a trecut de duelurile   de la „Vocea României”

Ana Munteanu a trecut de duelurile  de la „Vocea României”

03-11-2017 | Hits:137

Tânăra interpretă din or. Hânceşti, Ana Munteanu, s-a duelat vineri seara cu un ...

Comunitate

Fenomenul violenţei – abordat multidisciplinar

Fenomenul violenţei – abordat multidisciplinar

03-11-2017 | Hits:131

La începutul săptămânii curente, în or. Hânceşti, s-a desfăşurat Forumul regiona...

Tineret

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “Hânlloween”

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “…

03-11-2017 | Hits:230

Consiliul local de tineret din Hânceşti a organizat sărbătoarea “Hânlloween” / S...

Interviu

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc de muncă sau a te reprofila!

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc …

03-11-2017 | Hits:252

AOFM Hânceşti rămâne, totuşi, o oportunitate de a-ţi găsi un loc de muncă sau a ...

Politic

Ce impact credeţi că ar  avea asupra Republicii Moldova stoparea finanţării din partea UE?

Ce impact credeţi că ar avea asupra Republicii Moldova stoparea …

03-11-2017 | Hits:106

Recent, ambasadorul UE la Chişinău Peter Michalko a făcut public anunţul referit...

Actual

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori şi arbuşti

În raion s-au plantat 756 de puieţi de arbori şi arbuşti

03-11-2017 | Hits:1116

De Ziua Naţională de înverzire a plaiului În raion s-au plantat 756 de puieţi d...